Over het NWWI

Over het NWWI

Een woningtaxatierapport is nodig voor de aan- of verkoop van een woning, een verbouwing of bij het oversluiten van een hypotheek. Maar ook bijvoorbeeld bij het vaststellen van successie- of overdrachtsbelasting of WOZ-zaken. Daarnaast willen geldverstrekkers in het kader van fraudepreventie ook taxatierapporten waar ze op kunnen bouwen.

Het is belangrijk dat u als consument op de inhoud van een taxatierapport kunt vertrouwen en dat u helder inzicht krijgt in hoe de waardebepaling tot stand is gekomen.
Het NWWI zorgt daarvoor.

nwwi

NWWI Keurmerk

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is het keurmerk voor woningtaxaties. Zij valideren taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien er op toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld.

Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge voorwaarden voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Inmiddels zijn er ruim 4600 taxateurs bij het NWWI aangesloten.

Verplicht

Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Een aantal geldverstrekkers stelt een door het NWWI gevalideerd rapport inmiddels zelfs verplicht, voor zowel NHG als niet NHG-financieringen.

Kosten

Aan een NWWI-taxatie is, naast het bedrag voor de taxatie, een bedrag van €42,35 (inclusief BTW) verbonden. Bij Allround Vastgoed Advies is dit bedrag in de prijs inbegrepen. Meer informatie: www.nwwi.nl

Voor een overzicht van onze actuele tarieven klik hier

Voor heldere, onafhankelijke woningtaxaties, zeven dagen per week tot uw dienst.

Vraag uw Taxatie aan