Aanvraag Woning Taxatie

Voor heldere, onafhankelijke woningtaxaties.

Waarom moet uw woning getaxeerd worden?

Een taxatie is veelal verplicht voordat banken en andere financiële instellingen een hypotheek verstrekken. De geldverstrekker (bank) wil zekerheid hebben met betrekking tot de waarde van de woning waarvoor de hypotheek wordt aangevraagd. Hiervoor is een taxatierapport nodig.

Wat doet de taxateur?

De taxateur zal bij zijn taxatie letten op een aantal belangrijke aspecten die van belang zijn bij de waardevaststelling van uw woning.
  • Stand en ligging van de woning
  • Omgevingsfactoren (bestemmingsplan, winkelcentrum, snelwegen)
  • Aanwezigheid van buitenruimte(n), garage, balkon, terras, etc.
  • Inhoud en woonoppervlakte
  • Functionaliteit van de woning (gunstige indeling)
  • Zakelijke rechten die op de grond rusten (bijvoorbeeld recht van overpad)
  • Transactie gegevens van vergelijkbare woningen
  • Kadastrale grootte van de woning (en is deze feitelijk juist).
woning Taxatie haarlem

Hoe verloopt een woning taxatie?

Onze taxateur maakt met u een afspraak om de woning zowel aan de binnen- als buitenzijde geheel op te nemen. Afhankelijk van de grootte van de woning dient u rekening te houden met een minimale opnametijd van 30 minuten.

Verbouwing

Indien er sprake is van een nog uit te voeren verbouwing dient onze taxateur een schriftelijke opgave te hebben van een omschrijving en begroting van de verbouwing.

Eigendom

Tevens doet de taxateur een onderzoek naar de eigendomspapieren. Gecontroleerd wordt onder andere of de verkoper daadwerkelijk eigenaar is en naar eventuele beschreven bijzonderheden (zoals het recht van overpad, erfpacht e.d.). Ook de kosten voor dit onderzoek zijn inbegrepen.

Verschotten

Het is mogelijk dat u zogenaamde verschotten in rekening worden gebracht. Dit betreft extra kosten die de taxateur gemaakt heeft zoals onderzoek naar de aanwezigheid van een (ondergrondse) olietank bij een plaatselijke of regionale milieudienst, Kadasterkosten en eventueel bestemmingsplaninformatie. Deze verschotten zijn per gemeente verschillend en worden in rekening gebracht.

Bel mij terug verzoek

Tarief woning taxatie

Bekijk onze huidige tarieven

Voor heldere, onafhankelijke woningtaxaties, zeven dagen per week tot uw dienst.

Vraag uw Taxatie aan