NWWI Taxatie

NWWI Taxatie
januari 6, 2012 wfransen

Over het NWWI
Het NWWI is opgericht om financiers en consumenten zekerheid te bieden over de waarde van woningen. Daarnaast streeft het instituut naar een gezonde prijs-kwaliteitverhouding van taxaties. Het NWWI is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Het keurmerk staat voor deskundigheid, transparantie en kwaliteit.
Het NWWI ziet erop toe dat elke taxatie volgens heldere richtlijnen tot stand komt. Door taxateurs betrouwbare taxatieproducten te bieden, schept het instituut de voorwaarden voor kwalitatief goede en objectieve taxaties. Taxaties die duidelijke, op de situatie toegespitste informatie leveren. Zo ontstaan maatproducten.

Betrokken organisaties
Het NWWI wordt branchebreed gedragen. De oprichting is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en vastgoeddeskundigen (NVM) en Vereniging VBO Makelaar (VBO).
Florius (handelsnaam van ABN Amro Hypotheken Groep -AAHG), Obvion (joint venture Rabo-ABP), Woonfonds Hypotheken (Achmea) en de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD) ondersteunen dit initiatief vanaf de pilotfase.

Kwaliteitsgarantie
Het NWWI heeft objectieve, betrouwbare taxatieproducten ontwikkeld. Taxateurs die aangesloten zijn bij het NWWI werken volgens een gestandaardiseerde methode. Alle uitgevoerde taxaties worden in een centrale database geregistreerd. Het NWWI controleert zowel de taxateurs als de taxaties zelf. Daarmee is de kwaliteit van een taxatie met het NWWI-keurmerk gegarandeerd.

Toegangseisen
Om deel te nemen aan het NWWI moeten taxateurs aan strenge eisen voldoen. De toegangseisen bestaan uit certificering door een kwaliteitsregister – VastgoedCert of SCVM – en lidmaatschap van een brancheorganisatie, NVM, RVT, VBO of LMV. Daarnaast hanteert het NWWI enkele aanvullende voorwaarden:

o De taxateur dient in het bezit te zijn van een geldige beroepsaansprakelijkheidsverzekering, afgesloten bij een erkende verzekeraar;

o Gaat een persoonlijke relatie aan met het NWWI en dient de aansluitingsvoorwaarden te hebben geaccepteerd en de aansluitingsovereenkomst te ondertekenen;

o Dient voortdurend zijn kennisniveau op peil te houden.

Wilt u een NWWI taxatie aanvragen neemt u dan contact op met ons kantoor, 023-5732630, 06-51415974 of allroundvastgoed@planet.nl .