NWWI taxatie

NWWI taxatie
februari 19, 2016 wfransen

NWWI Keurmerk

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is het keurmerk voor woningtaxaties. Zij valideren taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien er op toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld.

Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge voorwaarden voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Inmiddels zijn er ruim 4600 taxateurs bij het NWWI aangesloten.

Verplicht

Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Een aantal geldverstrekkers stelt een door het NWWI gevalideerd rapport inmiddels zelfs verplicht, voor zowel NHG als niet NHG-financieringen.

Kosten

Aan een NWWI-taxatie is, naast het bedrag voor de taxatie, een bedrag van €42,35 (inclusief BTW) verbonden. Bij Allround Vastgoed Advies is dit bedrag in de prijs inbegrepen. Meer informatie: www.nwwi.nl

Voor een overzicht van onze actuele tarieven klik hier